•  

   

   

   

  Zaterdag 30 oktober 2021 is het weer zover, de streekderby tussen HDS en DVSA, de confrontatie tussen Leersum en Amerongen, allebei uitkomend in de zaterdag 4e klasse I West 1.

  We hebben er 47 jaar op moeten wachten!

  De laatste derby tussen HDS en DVSA is in het seizoen 1974 / 1975 geweest en wel op zondag 10 maart 1975 in de 1e klasse B van de U.P.V.B. HDS werd toen door trainer Te Kulve getraind en DVSA door Joop Viegen.

  HDS won met 4-1 na een stevig, maar al met al toch wel sportief duel. Waar voorheen de hartstochten nog wel eens fel oplaaiden leidde de scheidsrechter Bodeldijk uit Amsterdam de wedstrijd voortreffelijk.

  De doelpunten voor HDS werden gemaakt door Cor ( rie ) Schuilenburg 3 keer en door Henk van Dijk. DVSA scoorde tegen via Bennie van Ommeren. HDS verdiende daarmee de revanche voor de vorig jaar geleden 1-5 nederlaag in het seizoen 1973 / 1974.

  Op 28 oktober 1974 werd de uitslag tussen DVSA en HDS 2-2 en had deze heenwedstrijd weer alles gebracht wat je van een derby kon verwachten: Geen goed voetbal, veel spanning, af en toe hard spel op het scherpst van de snede, een uit het veld gezonden speler, een strafschop en een paar heethoofden die het de scheidsrechter na afloop moeilijk wilde maken.

  Dat seizoen werd HDS derde met 24 punten uit 22 wedstrijden en met 35 doelpunten voor en 29 doelpunten tegen. DVSA werd laatste met 17 punten uit 22 wedstrijden.

  Dit was ook gelijk het laatste seizoen van DVSA op de zondag want in 1976 is DVSA naar de zaterdag overgegaan en gebleven en HDS is tot dit seizoen altijd uitgekomen op de zondag, vandaar dat ze elkaar sinds bovengenoemd seizoen nooit meer zijn tegengekomen in de reguliere competitie.

  Zaterdag 30 oktober 2021 staan de elftallen dus weer tegen elkaar hopelijk in een derby vol emotie en sfeer en hopelijk zonder incidenten. HDS staat dit seizoen onder leiding van Dennis van Dijk en DVSA van Robbin Koenders.

  HDS, vorig seizoen nog uitkomend in de 3e klasse zondag en dit seizoen overgestapt naar de 4e klasse zaterdag, was voortvarend gestart met 6 punten uit 2 wedstrijden, echter de volgende 3 wedstrijden kwam de klad erin en werd er verloren, wat resulteert in een 9e plaats. DVSA daarentegen was gestart met een gelijkspel, waarna er vier keer op rij werd verloren. DVSA heeft momenteel 1 punt uit 5 wedstrijden, goed voor een 13e plaats.

  HDS, een mix van een paar spelers van 30+ en veel jonge spelers, heeft dit seizoen een verjonging ondergaan en wel 5 spelers van de JO19.1 zijn overgestapt naar de selectie waardoor er naast presteren ook aan een team gebouwd moet worden die over een paar jaar klaar is om de stap te maken naar de 3e klasse. Dat dit tijd nodig heeft is geen verrassing en daarom is een plaats in de subtop van de 4e klasse dit seizoen vooralsnog het hoogst haalbare.

  DVSA, met een paar “oud” HDS-ers, heeft het moeilijk dit seizoen, met een krappe selectie, moet zorgen dat het niet bij de laatste vier eindigt wat degradatie tot gevolg heeft naar de nieuw te vormen 5e klasse in West 1.

  We zullen het gaan zien aanstaande zaterdag met hopelijk veel publiek op het mooie sportpark “de Engelse Berg”, met sfeer, emotie en goed voetbal.

   

  De streekderby tussen HDS en DVSA is na 47 jaar weer terug!

  De streekderby tussen HDS en DVSA is na 47 jaar weer terug! 1De streekderby tussen HDS en DVSA is na 47 jaar weer terug! 3