•  

   

   

   

   

  Aanstaande zaterdag 10 februari 2024:  

  HDS 1 - DVSA 1 

  Aanvang: 15.00 uur 

  Locatie: Sportpark De Engelse Berg  

  Pupil van de week: Sven van Verseveld  

   

  Zaterdag 10 februari 2024 is het weer zover, de streekderby tussen HDS en DVSA, de confrontatie tussen Leersum en Amerongen, allebei uitkomend in de zaterdag 5e klasse D West 1. 

  Wat staat er op het spel: In eerste instantie de eer, in tweede instantie bij winst voor HDS kan HDS goede zaken doen voor wat betreft de bovenste plaatsen in deze poule en voor de tweede periodetitel omdat er nog twee krakers worden gespeeld en wel: Patria – vv ’t Vliegdorp en VVZ’49 – VOP. 

  Stand op dit moment: 

  Patria 13-33 

  vv ’t Vliegdorp 12-32 

  VOP 13-31 

  HDS 13-29 

  VVZ’49 12-24 

  Hoe staan de teams ervoor? 

  HDS speelde afgelopen zaterdag tegen SVF Cothen en deze ploeg werd terecht met lege handen naar huis gestuurd, toch werd het maar 2-0. Dankzij een tweetal mooie aanvallen vanaf rechts – voorzet – overstap - goal al in de beginfase van de wedstrijd ging het publiek er eens lekker voor zitten, maar een doelpuntenfestijn bleef uit! 

  Veel slordigheden, waaronder veel foute passes over 10 – 15 meter, geen of weinig communicatie onderling, we willen allemaal ons eigen wedstrijdje spelen en die mooie pass geven, deed HDS de das om. Er moet wel worden gezegd, er werd achterin niks weggegeven en SVF Cothen creëerde ook geen enkele uitgespeelde kans waardoor de overwinning wel terecht was.    

  Langzaam aan beginnen de spelers te snappen wat er van hun verwacht wordt, waar ze zich bevinden op het veld, wat ze achterlaten bij een loopactie en waar de ruimte ligt. 

  Ook de oefenvormen op de training zie je steeds meer terug in de wedstrijd, waarbij inspelen op het juiste been, meegeven van de juiste richting en snelheid van de bal essentieel zijn om je eigen spel te kunnen spelen en niet elke keer balverlies te leiden. 

  Ook het omschakelen na balverlies en de communicatie onderling ( écht luisteren naar elkaar ) zijn belangrijk om echt als een team te spelen en niet als individu.  

  Kortom, HDS begint langzaam een team te worden! 

  Dan DVSA, met één “oud” HDS-er in de geledingen, heeft wederom een moeilijk seizoen.  

  Ze moeten het doen met een hele krappe selectie, die erg jong is en sturing nodig heeft. 

  Twee punten uit 13 wedstrijden zegt genoeg in deze.  

  Ze moeten in ieder geval zorgen dat het niet als laatste eindigt in de poule. 

  Hoe zal het verloop van de wedstrijd kunnen zijn: 

  De verwachting is dat DVSA zich zal ingraven op eigen helft en compact gaat staan waardoor het moeilijk voetballen wordt voor HDS. Zij zullen de duels niet schuwen en het is zaak voor HDS om uit die duels te blijven.  

  Verder zal DVSA wachten op die ene kans via een counter, na balverlies van HDS om vandaar uit te scoren of via een corner of vrije trap. 

  We gaan het zien aanstaande zaterdag! 

  Louk en Simon moeten verstek laten gaan zaterdag wegens vakantie, daarentegen is de rest van de selectie fit! 

  Hopelijk wordt het een derby vol emotie, sfeer en zonder incidenten.  

  Komt allen naar ons mooie sportpark “de Engelse Berg.” 

  Dirk zit weer aan de knoppen van de muziek en na afloop is er bij een overwinning van HDS genoeg tijd om de polonaise te lopen! 

  Wesley Boes is van 17.15 tot 18.15 aanwezig om er een gezellig feestje van te maken.

   

  Kom op rooie!!!!!!!!! 

  Een HDS fan 

   

  Ps. Aanstaande dinsdagavond 13 februari 2024 om 20.30 uur speelt Jong HDS thuis weer voor de Beloften Regiocup tegen Jong Schalkwijk! 

  Ook dat belooft een spannende wedstrijd te worden!