•  

   

   

   

   

  Nabeschouwing HDS 1 – VOP 1:

  Afgelopen zaterdag boekte HDS een verdiende thuiszege tegen VOP 3-1.

  Er stond nogal wat spanning op deze wedstrijd. HDS had de week ervoor met 2-1 van SV Panter verloren en VOP had met 4-0 van Austerlitz gewonnen!

  En HDS kan, als zij de twee laatste wedstrijden tegen VOP en uit tegen DVSA wint, de derde periodetitel pakken.

  Eerste helft was HDS de bovenliggende partij met een drietal mogelijkheden op een voorsprong. VOP kwam er nauwelijks aan te pas en HDS kon met redelijk goed combinatiespel tot een aantal kansen komen, waarvan er echter niet één in een doelpunt werd omgezet.

  Voor de tweede helft was er aan HDS kant niet gewisseld en HDS bleef op zoek naar de eerste treffer, en die kwam er.

  Goed doorzetten van Simon op rechts en dito voorzet resulteerde in een scrimmage voor de goal van VOP. De keeper lag op de grond en de bal werd uit de 16 meter getrapt, deze kwam echter niet bij een VOP speler terecht maar bij routinier Rudy Hack. Die bedacht zich geen moment en schoot vanaf 25 meter met links de bal in het lege doel, wat een bevrijding! Goal!!!!!!!!!

  En dat was nog niet alles, nauwelijks 5 minuten daarna, na goed breed leggen van Sem naar Simon en wederom een goede ( halfhoge ) voorzet van rechts, bij de tweede paal was wederom Rudy ter plekke om de 2-0 met links tegen de touwen te werken, de Engelse Berg ontplofte! Goal!!!!!!!

  2-0, wat een luxe!

  VOP ging op zoek naar de aansluitingstreffer, en die kwam er ook. Nadat Berry Powel ( ex-prof ) een kopbal net naast zag gaan en een schot, na een goede loopactie aan de rechterkant in het strafschopgebied, na een vrije trap, niet kon bekronen met een doelpunt, kreeg VOP een strafschop toegekend van de niet altijd goed leidende scheidsrechter.

  Stan legde een speler neer in het strafschopgebied terwijl hij hem ook gewoon naar de zijkant had kunnen dwingen zonder overtreding, enfin, het leed was al geschied en de strafschop werd resoluut ingeschoten, 2-1.

  VOP kreeg weer vertrouwen en HDS moest zich weer gaan herpakken en richten op de 3-1.

  Wissels HDS kant, Bas voor de moegestreden Koen en even later Kyano voor loopwonder Rik. De derde treffer kwam er, Bas kreeg op links de bal en draaide zijn tegenstander dol op randje 16 meter, zijn voorzet werd gesmoord door een hand / arm van deze VOP speler in de 16 meter, discutabel, maar de scheidsrechter floot voor een penalty. De VOP spelers gingen los op de scheidsrechter wegens de ( onterecht in hun ogen ) gegeven penalty.

  Aanvoerder Laurens pakte zijn verantwoordelijkheid en de bal en schoot hem heel beheerst in de linkerhoek, 3-1 goal!!!!!!! en wedstrijd gespeeld!

  Wissel Levy voor Simon en na uitspelen van de laatste minuten klonk het eindsignaal. HDS had de broodnodige drie punten binnen.

  Het feestje rond Rudy in zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van HDS en het afscheid van Levy, die wegens werkzaamheden ook de selectie verlaat, maar hopelijk nog met zijn broer Jens in het nieuwe HDS 2 gaat spelen, werd uitbundig gevierd!

  En wat een bekroning voor een rijke carrière die Rudy Hack heeft gehad! Twee doelpunten in de misschien wel beste wedstrijd van het seizoen die hij en HDS heeft gespeeld! Na dit seizoen neemt hij afscheid van HDS om een jaartje uit te rusten van al die vermoeiende wedstrijden in HDS 1. We willen hem bedanken voor alle inzet en de steun die hij is geweest voor de jonge jongens in de selectie, hij stond ze met raad en daad bij in hun ontwikkeling, geweldig! En, we hopen natuurlijk dat hij na dat jaar weer bij HDS terug komt om zich in te zetten voor de jeugd.

  Het bleef nog lang “onrustig” op de Engelse berg!

  ------------------------------------------------------------------------------------------

  Aankomende zaterdag 25 mei 2024 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en misschien wel de belangrijkste en mooiste van het seizoen, DVSA 1 – HDS 1

  De locatie is: Sportpark De Burgwal / Amerongen

  Aanvang: 14.30 uur

   

  D’r op en erover! 1

  De blauwen tegen de Rooien!

  De enige echte derby van de Utrechtse Heuvelrug!

  Een mooier affiche kunnen we niet bedenken voor de laatste speelronde in de 5e klasse D.

  Komt allen in grote getalen naar Amerongen om de Rooien aan te moedigen! Bij winst wordt de derde periodetitel binnengehaald en gaan we promotiewedstrijden spelen voor een plaats in de vierde klasse volgend seizoen, want HDS hoort minimaal thuis in die vierde klasse!

  Tot zaterdag!

  D’r op en erover! 3

   

  Kom op Rooie!

   

  Een HDS fan.