•  

   

   

   

   

  Voorbeschouwing: SV Wijk aan Zee 1 – HDS 1

   

  Zaterdag 8 juni 2024

  Aanvang: 14.30 uur

  Veld: 2

  Nacompetitie – 4e klasse /5e klasse-Finale

  Accommodatie: Sportpark Broekdijk-Oost

  Broekdijk Oost 30

  3621 LN Breukelen UT

   

  HDS 1 staat in de finaleronde voor promotie naar de 4e klasse!

  Waar een heel jaar naar toe is geleefd is uitgekomen, periodekampioen en deelname verzekert voor de promotie / degradatie wedstrijden.

  Tegenstander is SV Wijk aan Zee 1, dit seizoen uit komend in West 1, zaterdag 4e klasse B.

  Eindstand 4e klasse B:

  En, door!!!!!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  SV Wijk aan Zee is dus één na laatste geëindigd in deze klasse.

  Wat weten wij van dit team?

  De laatste 5 wedstrijden van SV Wijk aan Zee waren:

   

  Datum Wedstrijd

  01 jun 2024 ZCFC 1 - SV Wijk aan Zee 1 co 1 - 1

  25 mei 2024 SV Wijk aan Zee 1 - VVC fc 1 co 1 - 2

  18 mei 2024 Haarlem-Kennemerland f.c. 1 - SV Wijk aan Zee 1 co 5 - 2

  11 mei 2024 SV Wijk aan Zee 1 - Velsenoord FC 1 co 6 - 1

  04 mei 2024 Jong Hercules 1 - SV Wijk aan Zee 1 co 4 - 0

  Waarvan de wedstrijd van 1 juni 2024 tegen ZCFC een nacompetitie / degradatiewedstrijd was.

  Na 120 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord met penalty's als gevolg. Deze werden een stuk beter genomen door SV Wijk aan Zee waardoor zij als winnaar van het veld stapte na een ware thriller.

  De keeper van SV Wijk aan Zee stopte alle vier de penalty’s van ZCFC. Hij begon tijdens de penaltyserie net als Tim Krul op de lijn te bewegen en gek te doen. Hij tikte daarbij ook een paar keer hard op de lat. De actie had flinke vertraging tot gevolg. De lat schoot los van de paal en ze kregen de paal niet meer op zijn plek. Rammen, trekken, aan de lat hangen, het hielp allemaal niet. De scheidsrechter koos eieren voor zijn geld en besloot voor het andere doel te kiezen. Het geheim van de keeper was dat hij vooral naar het standbeen van de nemer keek, met als gevolg dat hij ze alle vier stopte!

  HDS is gewaarschuwd, mocht het op penalty’s aankomen, waar wij niet van uitgaan, dan weten we wat we moeten doen!

  SV Wijk aan Zee is een team met wat “oudere” spelers in de gelederen, die het tempo niet altijd kunnen bijbenen. Ze scoren vaak uit een standaard situatie, vooral uit corners. Verder komen ze sporadisch in het strafschopgebied met als gevolg dat ze moeilijk tot scoren komen.

  Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor HDS om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het is zaak voor HDS om gelijk druk te zetten, de linies aan te sluiten en duels te winnen. Maar ook die rust te bewaren voor de goal en elkaar goed te coachen.

  Genoeg om over na te denken en te bepreken in de voorbespreking!

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Dan, nog even terug naar afgelopen zaterdag!

  Wat een ontknoping!!!!!!!!!!!!!

  Wat een wedstrijd was dat tegen AFC IJburg!

  Iedere speler en supporter van HDS dacht bij de vijfde penalty van AFC IJburg dat HDS er uit lag, maar de speler van AFC IJburg schoot hoog naast het doel en de penaltyserie werd vervolgd. Toen stond onze keeper Ollie op en als een echte man stopte hij de 7e penalty van AFC IJburg, wat tot gevolg had dat HDS door was naar de finaleronde. (6-7 in penalty’s )

  Elke aanwezige HDS-ér was door het dolle heen en Ollie werd bedolven onder een grote meute “Rooien”. Er werden heel wat vreugdetraantjes weggepinkt!

  Maar wat als de twee schoten van AFC IJburg doel hadden getroffen in plaats van op de paal, dan had HDS er hoogstwaarschijnlijk uitgelegen want veel kansen creëerde het niet in de eerste en tweede helft.

  Het begon met een busreis richting Amsterdam. Een kleine 80 supporters, waaronder spelers en staf en naar later blijkt ook nog een aantal auto’s gingen op reis! Er werd naar hartenlust gekaart en een enkeling kon de slaap vatten. In IJburg aangekomen, na uitstappen bus, ging de reis verder te voet. Over een brug en achter de duinen, verrees een sportcomplex met een voetbalclub die meer dan 1200 leden telt en met een wachtlijst van nog eens een paar honderd kinderen! Mooie kunstgrasvelden maar een accommodatie uit het jaar ………! Een strandtent als kantine en een barak met ruimtes van 4 bij 4 meter als kleedruimte, we hadden er net aan twee genoeg.

  Maar enfin, we kwamen voor de drie punten en we lieten ons niet van de wijs brengen. Na de warming-up kwamen de teams het veld op onder de vertrouwde “rooie” rook. HDS probeerde in de vertrouwde formatie gelijk druk te zetten en de tegenstander vast te zetten. Dat resulteerde al na 10 minuten in een goal van HDS. De schrijver van dit stukje draaide zich net om en keek weer naar het veld toen de bal er al inlag en een groot gejuich opsteeg. Bleek dat Sem de bal had onderschept vanaf de keeper en hem zo in de hoek naast de keeper kon schieten! Wat een begin!

  Doordrukken zou je denken, maar daar dacht AFC IJburg heel anders over. Langzaam aan kregen zij een overwicht gedurende de eerste helft dat resulteerde in een hard schot buitenkant paal, buiten bereik van Ollie. HDS had weinig in te brengen en moest terug. Het middenveld kwam weinig aan voetballen toe en van überhaupt een combinatie op het middenveld, was geen sprake. Zeker de nummer 10, linksbuiten van beroep was levensgevaarlijk en Benno, ondersteunt door Jesse had zijn handen er vol aan. Wat een trap en bewegingen had die speler in huis, en dat voor een 5e klasser, misschien de afslag naar de Arena gemist?

  Ruststand 0-1.

  Tweede helft, geen wissels aan HDS kant.

  Hetzelfde spelbeeld, echter nu viel de goal wel voor AFC IJburg. Uit een snelle aanval, mooie voorzet van rechts, intikker tweede paal naast Ollie, deed HDS pijn. 1-1

  HDS moest zich oprichten om de tegenstander van zich af te houden. Dat lukte soms met kunst- en vliegwerk! Gaande weg de tweede helft, met Louk en Bas werd de druk opgevoerd richting het AFC IJburg doel. Met name Louk maakte zijn gebruikelijke acties maar kon niet afdrukken, of de laatste pass was niet goed of hij kwam niet uit met zijn passen. Tot echt grote kansen leidde dit niet en de keeper hoefde niet echt in actie te komen.

  AFC IJburg kreeg ook nog een kans, wegdraaiend van een HDS verdediger in het strafschopgebied schoot de speler van AFC IJburg tegen de buitenkant paal, buiten bereik van Ollie, daar kwam HDS goed weg.

  Zo liep de wedstrijd naar het einde, beide ploegen wilde nog wel wat forceren, maar de echte spirit was er na 90 minuten wel uit, Tijmen werd nog ingebracht voor Sem, verlenging!

  Ook daarin kwam er geen verandering in de stand. Penalty’s, waarbij Ollie de hoofdrol pakte en HDS behoede voor een nederlaag. Het feest kon beginnen en de schlagers werden ingezet, hossend en onder luid gezang werd de kleedkamer opgezocht.

  Gevochten had HDS zeker, daar lag het niet aan, maar voetballend moet het aankomende zaterdag beter!

  De busreis was nog lang en onrustig, zonder alcohol. Op de “Engelse berg” bleef het nog lang gezellig en onder het genot van een biertje en bacootje werd er nog volop nagepraat, wat een dag!

  We hopen dat, ondanks het beachvolleybal op HDS, een grote schare supporters richting Breukelen gaat om onze hoofdmacht naar de vierde klasse te schreeuwen.

  Kom vroeg, want vol is vol!

  Tot zaterdag!

  Kom op Rooie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  Een HDS fan.

   

   

  Automatische concepten 35