•  

   

   

   

   

  Successen voor de jeugd in de eerste fase!

  De eerste fase zit erop voor de jeugdteams. Na de herfstvakantie worden de teams opnieuw ingedeeld. Vanaf 29 oktober 2022 wordt dan gespeeld in de tweede fase.

  Dit is vooral een bijzonder moment voor de teams die na 6 ( of minder ) wedstrijden bovenaan zijn geëindigd in de eerste fase! De MO11-1 had maar liefst 13 punten uit 5 wedstrijden. De JO11-1 6 gespeeld 15 punten met DOVO JO11-3 en DEV Doorn JO11-3 gelijk geëindigd en op doelsaldo eerste, 50 voor en maar 9 tegen. De JO13-2 sloot zijn bekerfase goed af met 4 gespeeld 12 punten. Zeer succesvol was ook de JO15-1, met 3 gespeeld 9 punten en een doelsaldo van 36 voor en 4 tegen, waarbij wel de kanttekening moet worden geplaatst dat ze wel erg laag waren ingedeeld, maar toch. De JO17-1 had maar liefst 15 punten uit 5 wedstrijden!

  Al deze teams gefeliciteerd namens HDS en voor alle teams geldt: Veel plezier en succes in de tweede fase!

  Ps. van de JO8 t/m JO10 worden geen uitslagen en standen online gepubliceerd, maar ze worden wel bijgehouden. De KNVB probeert met die gegevens elk team in een poule in te delen waar je spannende wedstrijden kunt spelen.

  Over het fasenvoetbal:

  Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen introduceert de KNVB vanaf dit seizoen het fasenvoetbal bij een groot deel van de juniorencompetities. In de JO13 t/m JO19 wordt er dit seizoen vanaf de hoofdklasse en lager in drie fases gespeeld. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren. De eerste fase heet bekercompetitie en daarna  “gewoon” competitie.

  Op basis van een uitgebreid onderzoek blijkt dat fasenvoetbal een positieve impact heeft op de juniorencompetities.

  Fasenvoetbal heeft een positief effect op de gelijkwaardigheid van de competities.

  • Fasenvoetbal heeft een positief effect op het verminderen van reisafstanden.
  • Junioren hechten veel waarde aan de gelijkwaardigheid van de competities, hierdoor wordt het spelplezier verhoogd.
  • Naast de wens om gelijkwaardige wedstrijden te spelen, hebben de junioren eveneens de wens om een iets langere reeks te spelen na de winterstop.

   

  Op basis van het onderzoek is gekozen voor een competitie die bestaat uit drie fasen.

  • Fase 1: bekervoetbal in een poule van 6 teams tot de herfstvakantie
  • Fase 2: reeks ( gewone competitie ) tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie
  • Fase 3: reeks ( gewone competitie ) na de kerstvakantie tot de zomerstop

  Zwaluwen Jeugdactie

  Door de invoering van het fasenvoetbal is er voor de leeftijdsgroepen O7 t/m O12 alsook voor het gehele meidenvoetbal geen bekercompetitie maar “gewone” competitie in drie fases. De Zwaluwen Jeugdactie wordt in al deze competities gekoppeld aan de eerste fase: 'Zwaluwen Jeugdcompetitie'.

  De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal. Ook kinderen met een beperking. Met deze actie worden projecten gerealiseerd voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking!

  De TC Jeugd HDS