•  

   

   

   

   

  HDS 1 speelt volgend seizoen weer in de 4e klasse!

   

   

  Nabeschouwing Wijk aan Zee 1 – HDS 1 0-2

  Woorden schieten te kort, wat een geweldige wedstrijd, wat een geweldige dag!

  Het begon al met het verzamelen bij Laurens, de aanvoerder thuis, waar we gastvrij werden onthaalt en onder het genot van een door Bas en Sem klaargemaakte lunch genoten van de belegde broodjes, soep, jus d’orange en de hard gekookte eitjes.

  Jan had het thuisbord meegenomen en zette de tactiek uiteen voor de komende wedstrijd. Iedereen begreep zijn individuele taak en wat we als team moesten laten zien op de mat. We zouden weer in de vertrouwde aanvallende 1-3-4-3- formatie gaan spelen met het doel om een middenvelder vrij te spelen op het middenveld.

  Na een ritje van een goed half uur kwamen wij aan in Breukelen bij de plaatselijke FC. Alles was piekfijn in orde, ontvangst, kleedkamer, thee in de rust en een prachtig kunstgrasveld dat net aangelegd was. Ook het arbitrale trio was al aanwezig en stelde zich voor.

  Na een niet geweldige warming-up en met een schuin oog kijkend naar de tegenstander gingen we ons prepareren voor de wedstrijd. Strakke koppies en muisstil was het in de kleedkamer. Nog één keer moest alles gegeven worden en moest er strijd geleverd worden!

  De scheidsrechter kwam de spelers halen en onder de “rooie” rook van de grote schare HDS supporters gingen de spelers en staf het veld op.

  HDS was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar kon dat wederom niet uitdrukken in doelpunten. En inderdaad kwam er een mannetje vrij, alleen was dat geen middenvelder, maar onze linksback Stan, die vrij op kon komen richting middenveld en de aanvallers in kon spelen, omdat Wijk aan Zee in een 1-4-4-2- formatie speelde.

  Toch kwam het gevaar niet van onze linkerkant maar met name over rechts, na opendraaien, werd Simon een aantal keren goed gelanceerd en kwam hij een aantal keren goed achter zijn man vandaan.

  Louk schoot de bal, na een perfecte pass vanaf rechts van Simon met zijn verkeerde voet naast het doel en Sem had, vrij op de 5 meter iets geweldigs in gedachten, alleen ging de bal met de wreef 10 meter over! Zo kwamen er nog meer kansen in het strafschopgebied van Wijk aan Zee, echter er was altijd wel weer een been van de tegenstander of een HDS speler die niet uitkwam met zijn passen, die een doelpunt in de weg stond.

  Wijk aan Zee stelde daar weinig tegenover, echter was wel dichter bij een doelpunt dan HDS. Een afzwaaier toucheerde de lat schuin boven Ollie en met kunst en vliegwerk kon de bal uit het strafschopgebied worden weggewerkt.

  Rust 0-0!

  Hetzelfde beeld na rust, geen wissels. HDS viel hartstochtelijk aan en Wijk aan Zee verdedigde met ziel en zaligheid. Nadat Wijk aan Zee wederom een enorme kans op de 1-0 kreeg, vijf meter schuin voor de goal, recht in de handen van Ollie nam Koen van Viegen, een kwartier voor tijd, HDS bij de hand. Zoveel op links was er niet gebeurd en of hij het door had, dat hij misschien wel gewisseld zou gaan worden, was hij alert op een voorzet van Simon en tikte in het strafschopgebied, schuin voor de goal, de bal met buitenkantje rechts over de verbouwereerde keeper, 0-1!

  En of het nog niet genoeg was, vlak daarna trok Koen van links naar binnen en krulde de bal, zoals alleen hij dat kan, over de keeper in de verre kruising. 0-2, de ban was gebroken en alles wat HDS was juichte dat het een lieve lust was.

  Dit kon niet meer kapot en dat ging ook niet meer kapot, de 0-2 bleef op het niet bestaande scorebord staan. Alle invallers kwamen ook nog in het veld voor de moegestreden spelers en na het laatste fluitsignaal vielen spelers en staf elkaar in de armen en het feest kon beginnen, HDS was gepromoveerd!

  Ton Goes, voorzitter van de Technische Commissie reikte de promotiebeker uit aan Laurens, de aanvoerder en gaf aan dat het zijn laatste kunstje was als voorzitter van de TC en dat daarmee de cirkel rond was. Top Ton, bedankt voor het vele jaren uitstekend gevoerde beleid!

  Na thuiskomst werd het elftal prachtig ingehaald door het aanwezige volleybalpubliek met de welbekende rood / witte vlaggen en nam onze scheidende voorzitter nog één keer het woord om het team te feliciteren en succes te wensen in de komende jaren, daarna werd het één groot feest wat nog tot de late uurtjes duurde.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Na een lang seizoen, na drie trainers en na een zinderende nacompetitie heeft HDS het toch geflikt en speelt het volgend seizoen weer vierde klasse!

  Het team is in de loop van het seizoen naar elkaar toegegroeid en een eenheid geworden. Alle spelers en stafleden zijn belangrijk geweest voor dit succes!

  Tom en Gerwin sluiten komend seizoen weer volledig aan bij de selectie en wij hopen nog een paar ( oud-Leersumse of nu wonend in Leersum, maar elders voetballende ) spelers te mogen begroeten, waaronder een spits. We hopen dat de promotie een laatste zetje is om voor HDS te kiezen.

  Louk neemt helaas afscheid en gaat studeren, Mitchel stopt vanwege blessures, verder blijft iedereen binnenboord. (behalve Rudy en Levi (?) die al in een eerder stukje werden genoemd) Mochten er geen nieuwe spelers bij komen, dan is er geen man overboord en is het een kwestie van de blijvende selectiespelers ( nog ) beter te maken en op vierde klasse niveau te brengen!

  Deze selectie is zeker vierde klasse waardig en misschien wel derde klasse. Kortom de vooruitzichten bij HDS zijn rooskleuring, mede omdat alle seniorenelftallen ingaande komend

  seizoen op zaterdag gaan voetballen en we weer een goed bezet tweede elftal onder het eerste elftal gaan krijgen!

  Op naar volgend seizoen en naar de vele Utrechtse Heuvelrugderby’s tegen FC Driebergen en tegen DEV Doorn.

  Wij willen alle supporters bedanken voor hun steun en alle HDS vrijwilligers die hun beste beentje hebben voorgezet om het de spelers en staf zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

  Tot volgend seizoen, dat voor de HDS selectie alweer begint op zaterdag 3 augustus 2024 met de eerste training van het seizoen. Tot die tijd een fijne vakantie toegewenst en tot kijk!

  Een HDS supporter.

  Gepromoveerd!!!!!!!!!!!!!!