• Beste allemaal

  Vanaf aankomend seizoen, 2021/2022, gaat het 1ste elftal van HDS de switch maken van de zondag naar de zaterdag. Er zal op zaterdag worden gestart in de 4e klasse. Een grote verandering, maar op basis van zowel onderzoeken in het verleden en een recent onderzoek door onze technische commissie, hebben we als bestuur het advies gekregen om de overstap te maken.

  Er is onder andere onderzocht of het 1ste elftal op lange termijn nog wel op de zondag kan voortbestaan. De reisafstanden naar de uitwedstrijden worden steeds groter en een groot deel van de jeugd ziet geen toekomst in prestatief zondagvoetbal. Dit en andere zaken hebben ons als bestuur doen besluiten het advies van de technische commissie over te nemen.

  HDS blijft een zaterdag en zondag vereniging, de overige senioren die nu op zondag spelen blijven gewoon op zondag voetballen.

  Met hoogtepunten in 2012 en 2018 waarin HDS 1 promoveerde van de 4e naar de 3e klasse, is er nu een eind gekomen aan een jarenlange traditie van het prestatief voetbal op zondag.

  Het zal wel vreemd zijn, maar nadat er bijna 1,5 seizoen nagenoeg geen wedstrijden zijn gespeeld door de senioren in verband met de Corona maatregelen, maken we een frisse start en is het een mooi moment om deze wijziging daadwerkelijk door te voeren.

  We vertrouwen erop dat we onze trouwe supporters ook op zaterdag mogen verwelkomen om onze spelers te steunen en hopen ook weer een aantal mooie streekderby’s te kunnen spelen.

  We zijn er van overtuigd dat HDS door deze stap een toekomstbestendige vereniging blijft en een mooie toekomst tegemoet ziet.

  Namens het bestuur

  Marco Matthijs

  Voorzitter