•  

   

   

   

  Zondagmiddag 14 april 2024 was dan eindelijk het COA voetbaltoernooi op de velden van HDS. In eerste instantie zou het toernooi op zondag 21 januari 2024 worden gehouden, edoch de sneeuw zorgde toen ervoor dat het geen doorgang kon vinden.

  Het doel van dit toernooi is om bewoners van het AZC Leersum tegen andere teams te laten voetballen, om zo de liefde en passie voor voetbal te delen en verbintenis te creëren, waarbij plezier en sportiviteit voorop staan.

  Het was een 7 t 7 toernooi waaraan 6 teams deelnamen, waaronder twee teams van het AZC uit Leersum ( the Eagles en the Lions ). Verder waren er twee teams van de WVV Wageningen, één team van Saestum uit Zeist en één team van de IVA uit Driebergen.

  Het was prachtig weer en heel gezellig langs de lijn. Om 14.30 uur was de aftrap van de eerste wedstrijden en de prijsuitreiking was even na 18.00 uur.

  Willy Marks, projectleider bij Prima Perspectief, een organisatie die het vrijwilligerswerk voor nieuwkomers van het AZC, in de Utrechtse Heuvelrug regelt, had een aantal bewoners via de fietsreparatie – en leerwerkplaats op het AZC aan een fiets geholpen en kwam met een grote groep bewoners de teams ondersteunen.

  Verder had trainer John Eikhout, de spelers van het AZC al maanden elke maandagavond op het veld van HDS onder handen genomen om goed voorbereid aan het toernooi te beginnen. Elke maandag heeft hij stad en land afgereisd om de spelers op diverse locaties op te halen en na de training weer terug te brengen!

  Een heel gebeuren maar de vruchten konden worden geplukt, de finale ging immers tussen de the Eagles en the Lions, die the Lions ( zwarte shirts, rode broeken ) via penalty’s in hun voordeel beslisten.

  Kortom, het was een prachtige dag, met een hoog sportiviteit gehalte, gezellige sfeer en goed georganiseerd.

  Namens HDS willen we John, Judith, Willy en Jurgen bedanken voor jullie inzet en het organiseren van dit prachtige toernooi.

  Ook Gerwin en Monique, bedankt voor alle werkzaamheden die jullie gedaan hebben vooraf, tijdens en na het toernooi!

  Wij hopen dat dit toernooi een jaarlijks gebeuren mag worden waarbij ook één of twee teams van HDS zullen aansluiten zodat het een volwaardig toernooi wordt met acht deelnemende teams.

  Tot volgend jaar!

   

  TC HDS.