•  

   

   

   

  Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Hans van Brenk op de leeftijd van 75 jaar. Hoewel Hans al een lange tijd ziek was, komt het bericht van zijn overlijden toch nog als een schok bij ons aan.

  Hans was voor de Leersumse  gemeenschap een begrip door al zijn activiteiten met name over de Leersumse Dorpshistorie.

  Ook voor HDS heeft Hans heel veel betekend.

  Hans was vanaf zijn jongste jeugd lid van HDS. Dat kon eigenlijk ook niet anders want ook zijn vader was actief bij HDS. Hans heeft bij de jeugd en de senioren heel lang met trots en veel enthousiasme het HDS-keepers shirt gedragen. Al op vrij jeugdige leeftijd kwam Hans in het 1e elftal te voetballen. En na wat korte uitstapjes naar naburige voetbalverenigingen heeft hij nog heel wat jaren het doel verdedigd in het 2e en 3e elftal.

  Ook het beroep van Hans als timmerman heeft hij vele malen in de praktijk gebracht bij bouw-en verbouwingen van het clubgebouw van HDS. En ook bij de bouw van de HDS-corso wagen was hij lange tijd betrokken.

  En natuurlijk bij de rommelmarkt van HDS op het terrein naast zijn eigen huis tijdens het bloemencorso was Hans onmisbaar.

  Hans maakte tot voor kort deel uit van het groepje oud HDS-ers die met elkaar verhalen uitwisselen over de club in vroegere tijden. Het zal niemand verbazen dat Hans in dat gezelschap een stevige inbreng had. Vanuit een feilloos geheugen wist hij boeiende verhalen te vertellen over hoe het was bij HDS in de tijd van zijn jonge jaren.
  Aan het eind van de tweede bijeenkomst nam Hans geheel onverwachts en op een zeer indrukwekkende wijze afscheid van de mannen. Zijn inbreng zal in de komende tijd terug  te vinden zijn in de verslagen van de gesprekken op de website van HDS.

  Wij zullen Hans blijven herinneren als een zeer betrokken HDS-man in hart en nieren. Wij zullen zijn naam en zijn inspanningen voor HDS zeker niet vergeten. HDS  gaat Hans missen als een uniek persoon.

  Wij wensen zijn naaste familie veel  sterkte met het verwerken van dit zeer grote verlies.

  In memoriam Hans van Brenk 1