• Kampioenen!

  HDS JO11-1 kende een flitsende start van het seizoen 2018-2019. Met 3 x winst in de groepsfase van de beker, werd de competitie in de 1e klasse gestart met een ongekende 25-3 overwinning.
  Zoals vaker in de sport, ligt onderschatting van de tegenstander dan op de loer. Dat is voor deze groep niet anders. De volgende wedstrijd werd nog wel met 1-7 winst afgesloten, maar het werd al zichtbaar dat de focus niet op 100% zat. De tegenstander was alleen niet bij machte om dit af te straffen. De tweede waarschuwing volgde bij het heuvelrug toernooi, maar dit kon het puntenverlies daarna uit bij VRC JO11-1 niet voorkomen.
  Vanaf dat punt stond de groep weer met beide benen op de grond en kon er in trainingen en wedstrijden weer stappen gemaakt worden in de ontwikkeling van de groep en de spelers.
  De achtervolging werd ingezet op de nieuwe nummer 1. Waar deze maar geen punten liet liggen, verslikten onze jongens zich een paar weken geleden in het fysieke spel van de valleivogels. Een goede les waarmee de titelstrijd wel verkeken leek totdat de koploper in zijn laatste twee wedstrijden de volle buit onverwacht liet liggen.
  Alles hadden we hiermee weer in eigen hand, leidend naar de laatste pot van het seizoen tegen onze noorderburen van DEV. De zenuwen zat er bij veel spelers goed in, bij de één wat duidelijker merkbaar dan de ander. In een zinderende eerste helft hadden we wel het overwicht, maar zorgden de zenuwen voor de nodige spannende momenten. Pas ver in de tweede helft groeide het vertrouwen in een goede afloop bij iedereen en werd de wedstrijd en daarmee het kampioenschap met een 7-1 overwinning beslist.
  Na een enerverend eerste helft van het seizoen, gaan onze toppers het na de winterstop opnemen in de hoofdklasse.