•  

   

   

   

   

  vv ’t Vliegdorp 1 – vv HDS 1

  Zaterdag 18 november 2023 om 14.30 uur in Huis Ter Heide

  --------------------------------------------------------------------------------------------

  Aanstaande zaterdag kan HDS 1 zich, bij een overwinning op vv ’t Vliegdorp, op kop nestelen van

  de 5e klasse D.

  HDS is de competitie goed begonnen met vier overwinningen en twee gelijke spelen. Niet altijd was het vertoonde spel goed, maar de wil om te winnen was altijd aanwezig.

  HDS 1 is een goede mix van een paar “oudere” spelers, dik boven de 30 jaar, spelers rond de 26 jaar en de meesten spelers rond de 20 jaar en jonger. Dit pakt tot op heden verrassend goed uit dit seizoen. Wekelijks blinken de “oudere” spelers uit en trekken in hun kielzog de jongere spelers daarin mee.

  Er wordt hard getraind en de opkomst is redelijk tot goed. Daarbij krijgt de jeugd volop kansen om zich in de picture te spelen. Wat ook helpt is dat HDS in de Beloften Regio cup mee doet voor spelers onder de 23 jaar onder de naam Jong HDS. Daarin wordt tegen regioclubs gespeeld op een goed niveau waarop vooral jeugdspelers kunnen wennen aan het seniorenvoetbal.

  Ook trainen een paar jongens uit de JO18-1 mee op een trainingsavond.

  Kortom, HDS investeert in de jeugd opdat de toekomst van HDS 1 gewaarborgd is.

  Terug naar aanstaande zaterdag:

  Wat kunnen we zeggen over vv ’t Vliegdorp:

  Dat ze aanstaande zaterdag bij winst een periodetitel kunnen pakken. Dat ze dit seizoen bovenin meedraaien mag op z’n minst voor een buitenstaander verrassend genoemd worden. Het lijkt erop dat ze zich enorm versterkt hebben in directe basisversterkingen.

  Bungelden ze vorig jaar nog op de onderste plaatsen en was handhaving in de 4e klasse, net als HDS een utopie, dit seizoen lijkt alles mee te zitten en zijn ze koploper met 5 overwinningen en één gelijkspel. De laatste 2 wedstrijden werden allebei gewonnen met 5-1 tegen respectievelijk DVSA en SVF Cothen.

  Wat kunnen we verder zeggen over HDS.

  De laatste twee wedstrijden werden gewonnen tegen vv Schalkwijk 3 – 1 en tegen Aurora 1-4. Met name de laatste wedstrijd tegen Aurora werd beslist door het inbrengen van fitte reserves die ook gelijk scoorden en tegen de basis aan zitten.

  Met name Bas van Dijk besliste met zijn actieradius en zijn doelgerichte acties met twee goals de wedstrijd. Zo zie je, zit het team even “vast” in de wedstrijd, dan zijn er altijd spelers die een wedstrijd kunnen laten kantelen en een beslissende actie in huis hebben.

  Ook Robin Slot, Levi van de Grift en Tijmen van Amerongen mogen in deze genoemd worden. Ook zij vielen heel goed in!

  Kortom, HDS is steeds meer een team aan het worden, dat voor elkaar strijdt en dat is voor Leersum alleen maar mooi en een goede zaak!

  Dus komt allen zaterdag naar Huis Ter Heide zou ik zeggen om de “Rooien” aan te moedigen.

  Een supporter!

  Kraker in de 5e klasse D West 1