•  

   

   

   

   

  Cas Odenthal (22) debuteerde onlangs voor het Italiaanse Como 1907, een club met op papier de rijkste eigenaren van Italië. Voor velen een onbekende ploeg, maar dat weerhield Odenthal niet om het avontuur aan te gaan.

  Deze ambitieuze ploeg komt uit in de Serie B, wil zo snel mogelijk promoveren en heeft rijke toekomstplannen. Maar met een team vol Italianen die maar half Engels spreken, is het geen gemakkelijk pad dat Odenthal heeft gekozen. ,,Het eerste doel is om zo snel mogelijk Italiaans te leren.”

  Odenthal speelde in zijn jonge jaren bij HDS en belandde daarna in de jeugd van FC Utrecht. Na drie jaar bij NEC was hij afgelopen zomer transfervrij en kon hij rekenen op interesse uit verschillende landen. Uiteindelijk tekende hij bij de Italiaanse club Como 1907. ,,Er was interesse uit Duitsland en ook andere landen en uiteindelijk meldde Como 1907 zich. Vier jaar geleden speelden zij nog in de Serie D. Ze willen zo snel mogelijk weer promoveren naar het hoogste niveau en dat geeft wel aan dat het een heel ambitieuze club is.‘’

  Niet alleen werd voormalig toptalent Patrick Cutrone aangetrokken, ook wist de club voormalig wereldkampioen Cesc Fábregas te strikken. Daarbij kreeg de Spaanse voetballer ook aandelen in zijn bezit.

  Ik heb altijd vertrouwen gehouden dat ik zou spelen en dat is nu beloond

  Cas Odenthal

  Odenthal: ,,De klasse druipt nog steeds van Cesc af. Het is een heel aardige gast die niet uit de hoogte doet, ondanks dat hij al vele prijzen in zijn carrière heeft gewonnen. Patrick heeft ook veel kwaliteit. Hij heeft bij AC Milan gespeeld en in de Premier League, dus het is mooi dat ik in de training tegen echte toppers sta. Je moet echt op scherp staan, want ze schieten meteen als ze een kans hebben. Ook gebruiken ze slimme trucjes zoals een duwtje in de rug en hebben geniale loopacties. Alleen is dat te weinig om mij voorbij te komen, haha.”

  Rijkste eigenaren

  Como 1907 is niet zomaar een team uit Italië. De club kende een dieptepunt in 2016. Ze speelden toen ook al in de Serie B, maar moest dat bekopen met een faillissement. Doordat gebroeders Robert Budi Hartono en Michael Bambang Harton eigenaar werden, werd een nieuw hoofdstuk geschreven. Op papier zijn de twee Chinees-Indonesische zakenmannen de rijkste eigenaren in het hele Italiaanse voetbal. En niet alleen Fábregas, maar ook voormalig topvoetballer Thierry Henry kocht clubaandelen.

   

  Spelen met topvoetballers, een fantastische omgeving en een fanatieke aanhang. Met uitzicht om in de hoogste divisie te spelen, lijkt dit avontuur een sprookje. Toch is het zo makkelijk nog niet. ,,Ik ben heel erg druk geweest om alles te regelen. Een auto, appartement, bankrekening. Het gaat wel op z’n Italiaans, dus dat is het enige moment dat ik Nederland wel een beetje mis. De club heeft mij de tijd gegeven om me hier te settelen en te wennen aan de manier van voetballen. Ik heb sinds twee weken geleden echt mijn eigen plek, dus nu kan ik mij volledig op het voetballen richten. Ik heb altijd vertrouwen gehouden dat ik zou spelen en dat is nu beloond.”

  Dat Odenthal talent heeft, komt niet uit het niets. Zijn grootvader Joop Odenthal, die ook honkballer was, speelde 26 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Heel goed heeft Odenthal hem niet gekend, want Joop Odenthal overleed in 2004. ,,Natuurlijk was het geweldig geweest als hij dit had kunnen zien. Hij is een voorbeeld voor mij. Ik moet mij blijven ontwikkelen. Italië is een walhalla voor verdedigers, dus ik kan hier heel veel leren. En wie weet kan ik in de verre toekomst ook voor het Nederlands elftal spelen, net zoals mijn opa.”

  Leersummer Cas voetbalt in Italië met Cesc Fábregas: ‘De klasse druipt nog steeds van hem af’ | Regiosport Utrecht | AD.nl