• Moedig strijdend ten onder

  Na een relatief \"eenvoudig\" voorprogramma ging de competitie nu echt van start. Onze JO10 had tot 4 wedstrijden voor het einde de minste verliespunten in de poule dus het debuut in de hoofdklasse verliep op zin minst voorspoedig.
  De tegenstander liep een aantal wedstrijden achter op schema en had maar 1 verliespunt meer, enige waakzaamheid was dus wel op z’n plaats. Bij aankomst in Vianen (gelukkig waren we precies op tijd compleet dankzij de wekdiensten van hulpzame ouders en coaches) viel meteen op dat de jongens van Brederodes niet zouden misstaan in een JO11-competitie. Nagenoeg allemaal waren ze flink wat langer. Uiteraard hebben we vaker tegen fysiek grotere jongens gevoetbald en daarbij zijn onze jongens niet erg snel onder de indruk. Tijd voor een potje voetbal dus...
  Gedurende de spannende eerste helft ging het over en weer qua kansen. Zij een keer op de lat, wij net pech in de afronding. Wel viel het al snel op dat de scheidsrechter alle twijfelgevalletjes (inworpen, overtredingen) net even in het voordeel van Brederodes beoordeelde. Terwijl de wedstrijd vorderde werd helaas duidelijk dat dit toch niet geheel op toeval berustte. Tijdens een aanval werd onze linksbuiten hardhandig naar de grond gewerkt, en waar iedereen dacht aan een vrije trap (of strafschop, want het was akelig dicht bij de goal) nam Brederodes de aanval over en scoorde met een lullig rolletje door een mislukt schot. Dit was even balen, maar niks aan te doen. Zelf dan maar op jacht naar de gelijkmaker die aanvankelijk in de lucht hing. Toch was daar weer de helpende hand van de wedstrijdleider: Een achterbal die door onze keeper achter de lijn opgevangen werd (zelfs de coach van de tegenstander bevestigde dit) werd beoordeeld als hoekschop: De bal viel toevallig lekker op de wreef van een tegenstander: 2-0. Toen er later ook nog een bal met de hak werd teruggelegd terwijl die de achterlijn al was gepasseerd en erin getikt werd, was duidelijk dat er hier maar 1 team mocht winnen vandaag. En dat waren niet onze jongens die met mooi verzorgd spel nog de eer redde door de 3-1 te maken. Ook de 3-2 kwam in het vizier, maar helaas werd er gretig op tijd afgeblazen.
  Helaas hebben we een kampioenschap nu niet meer in eigen hand maar gaat het, gezien ook het zware programma van Brederodes, hopelijk nog spannend worden.
  Op 26 mei staat de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen GVVV JO10-1. Komen jullie ze aanmoedigen?
  hartelijke groet,
  Een objectieve toeschouwer…