• Rookvrije generatie
 • vv HDS
 • Nieuwe maatregel op weg naar een rookvrij HDS

  In 2018 heeft het bestuur besloten om op termijn van HDS een rookvrije vereniging te maken. Wij willen onze kinderen een gezonde en veilige omgeving bieden om te sporten. Door niet te roken in de nabijheid van jeugdspelers maken we roken minder normaal en aantrekkelijk voor kinderen en voorkomen we het schadelijk meeroken. We geven aan onze jeugdspelers een goed en gezond voorbeeld door ons sportterrein rookvrij te maken.

  Eerste stap
  Vanaf 1 september 2018 is HDS op zaterdag tijdens de jeugdwedstrijden rookvrij. Dat betekent dat er zaterdags alleen buiten het sportcomplex gerookt mag worden. Daar verandert in het nieuwe seizoen niets aan. Wel komt er een nieuwe maatregel bij.

  Nieuwe maatregel: wat verandert er?
  Vanaf 1 september 2019 mag er op ons sportterrein behalve op zaterdag ook op doordeweekse dagen vanaf de start van de eerste jeugdtrainingen tot en met de laatste jeugdtraining niet meer gerookt worden. Dit betekent concreet dat HDS van maandag tot en met vrijdag vanaf 16.00 tot 20.00 uur rookvrij is. Net als op zaterdag is roken dan alleen toegestaan buiten het complex.

  We doen het samen
  We hopen dat onze leden, ouders en gasten zich sterk willen maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Wij vertrouwen er dan ook op dat iedereen zich in de praktijk aan deze maatregelen houdt en dat we er elkaar zo nodig op aanspreken.

 • Rookvrije generatie