•  

   

   

   

   

   

   

  Boeiende verhalen en leuke anekdotes over HDS in vroegere tijden

  Samen met Laurens Vernooij en Jan van Amerongen ga ik de komende tijd  verslag doen van hoe het was bij HDS in vroegere tijden. We vonden dit een passende gedachte met het negentig jarig bestaan van de club in ons achterhoofd.

  Verslag doen over hoe het was kan op verschillende manieren. We hebben er dit keer voor gekozen om niet in de archieven van de club te duiken maar door in gesprek met HDS-ers die vroeger zelf hebben meegemaakt. Natuurlijk kom je dan uit bij Wim Harteman, de man waarvan onze Koning vond dat hij voor zijn respectabele staat van dienst bij de club een onderscheiding verdiende. Toen Wim werd gevraagd wat hij ervan vond en of hij eraan wilde meewerken, reageerde hij direct enthousiast. Wel voegde hij eraan toe dat we er nog “een paar oudgedienden bij moesten zoeken”.

  Zo gezegd zo gedaan. Op papier bestaat de gesprekstafel “Boeiende verhalen en leuke anekdotes over HDS in vroegere tijden” uit de volgende personen: Wim Harteman, Wim van Amerongen, Teus Gijsbertsen, Jan van den Berg, Bertus Schuilenburg en Hans van Brenk. Inmiddels zijn we twee keer bij elkaar geweest. We doen dat in een wisselende samenstelling want een afspraak met de huisarts en een dagje uit met de Zonnebloem zijn zeer geldige redenen om een keer af te zeggen. Een foto van de groep tijdens de tweede sessie staat hieronder.

  Wat kunnen jullie van ons verwachten? Laurens, Jan en ik gaan de uitdaging aan om verslag te doen van de verhalen en anekdotes die ons worden voorgeschoteld. Wij beschouwen het als onze dure plicht om er iets moois van te maken want dat zijn we verplicht aan de mannen aan de gesprekstafel. De gesprekken gaan de komende tijd verder. En vanaf het moment dat de bal weer gaat rollen, zullen we in het nieuwe seizoen van tijd tot tijd verslag doen op de website van HDS. Een beetje geduld hebben dus.

  Klaas van Eldik
  Jan van Amerongen
  Laurens Vernooij

   

  Automatische concepten 13

  Van links naar rechts: Hans van Brenk ( doelman ), Teus Gijsbertse (middenvelder en spelmaker), Wim Harteman ( back en breker), Bertus Schuilenburg ( stofzuiger  op middenveld), Klaas van Eldik en Wim van Amerongen ( verdediger en kopspecialist) In het midden de hond en bewaker van Bertus.