•  

   

   

   

   

   

  Nog drie finales!

  Nog drie weken en nog drie finales te spelen en we weten of HDS 1 volgend seizoen nog steeds 4e klasser is of niet!

  Dat staat er op het spel, niets meer en niets minder!

  Na de mooie overwinning op DEV Doorn en het verdiende gelijkspel tegen Candia ’66 en na een week zonder programma is de vraag hoe de mannen van Danny Suitela ervoor staan, mentaal en fysiek.

  Kunnen ze het aan om nog drie keer de strijd aan te gaan en alles te geven tegen op papier misschien wel mindere tegenstanders, maar die ook vechten om niet rechtstreeks te degraderen of promotie / degradatiewedstrijden te moeten spelen.

  Geen enkele ploeg in de 4e klasse F West 1, op DEV Doorn, Candia ’66 en HVC na, is nog zeker van lijfsbehoud.

  Te beginnen aanstaande zaterdag dus tegen vv ’t Vliegdorp, uit een 4-8 overwinning in Soesterberg op een koude gure zaterdagmiddag en tegen een elftal dat de vechtmodus aan kan zetten en een spits voorin hebben lopen die elke bal kan aannemen, bij zich kan houden, een goede pass kan geven op een medespeler of zelf makkelijk een goal kan maken, kortom: Levensgevaarlijk! Hoe gaan we die bespelen zodat hij geen bal kan aannemen?

  Zal HDS dezelfde strategie volgen als tegen DEV Doorn en Candia ’66, namelijk met een 1-5-3-2- formatie waarin het accent ligt op verdedigen en balbezit tegenstander en na balverovering snel via de zijkanten uitbreken en uit een voorzet scoren? Of kruipt HDS van het begin af aan wat meer uit zijn schulp en gaat het gelijk 1-4-3-3 spelen en zelf het spel proberen te maken? Of een combinatie van beiden, eerst de kat uit de boom kijken en als er mogelijkheden liggen, wat aanvallender spelen en eerder druk zetten op de tegenstander?

  We gaan het zien. Feit blijft wel dat de strategie duidelijk moet zijn vanaf het begin en dat er geen twijfel mag bestaan over de speelwijze. De spelers moeten weten wat ze moeten doen in welke situatie en zich focussen op hun taak, niet uit hun spel laten halen door de tegenstander en met het hart gaan spelen, alleen dan kan het goed komen!

  Twijfels over meespelen zijn er nog over Rudy Hack, Jort van Spanje en Jesse Prakke die afgelopen dinsdag met een enkelkwetsuur van het trainingsveld ging. Hopelijk lappen Tim en Peter hem weer snel op en kan hij zijn plaats weer innemen centraal op het middenveld of in de verdediging.

  Er is in ieder geval géén twijfel over Esteban Ramos, de watervlugge buitenspeler, die met zijn goals tegen DEV Doorn en Candia ’66 een groot aandeel had in het behalen van de zeer belangrijke 4 punten uit deze 2 wedstrijden! Hopelijk zien we zaterdag weer zijn hartstochtelijke temperament en kan hij weer zijn dansje doen bij de cornervlag.

  Ook is aanvoerder Laurens Vernooij weer terug na een schorsing van één wedstrijd wegens 5 gele kaarten, dat geeft ook weer wat rust in de laatste linie en niet onbelangrijk, hij kan van achteruit spelers coachen en als het moet op hun plaats zetten.

  Kortom, het belooft weer een spannende middag te worden op sportpark “De Engelse Berg”. We beginnen om 15.00 uur en we hopen dat velen onze “Rooien” weer komen aanmoedigen!

  Wat de uitslag ook is, na afloop is het sowieso gezellig met Dirk aan de knoppen!

  Een HDS supporter.