• Wisseling van de wacht

  Het voetbalseizoen 2018-2019 zit er alweer op. Voor mijn gevoel was het nog maar net begonnen. Misschien kwam dat ook doordat de aankondiging van het Oudejaarskaarten en het bericht dat de mini’s na de winterstop weer van start gingen op de eerste zomerse dag van dit jaar nog op de eerste pagina van de website stonden.

  Maar goed na de jeugdkampen is het dan toch echt voorbij. Al jaren zeg ik tegen Gerard dat ik het jammer vind dat het voetbalseizoen ophoudt als het mooi weer wordt. Al jaren krijg ik van hem hetzelfde antwoord. De velden moeten herstellen en ook de leiders en trainers moeten op adem komen om weer fris aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Voor alle zekerheid ga ik ook nog een keer aan de spelers vragen hoe zij erover denken.

   

  We hebben het seizoen afgesloten met een ‘oude’ voorzitter en we beginnen het nieuwe seizoen met een ‘nieuwe’. Jeroen heeft zoals hij het op het vrijwilligersfeest zelf zei het stokje aan Marco overgedragen. Natuurlijk was Gerard al geïnformeerd voordat het bericht "GEZOCHT: VOORZITTER V/M" op de website stond. Toen ik het zag was mijn eerste reactie wat krijgen we nou, een politiebericht? Maar gelukkig was het een oproep aan de leden om zich te melden als kandidaat voor het voorzitterschap.

  Ook op deze plaats bedanken wij Jeroen voor zijn inzet voor onze club. Jeroen heeft uitgerekend dat hij ruim 3000 uur actief is geweest als voorzitter. Hij heeft dus bepaald niet zitten duimendraaien. Integendeel al die 3000 uur heeft hij zonder meer goed besteed als je kijkt naar wat het allemaal heeft opgeleverd. De centjes zijn op orde, ons sportcomplex ligt er van binnen en buiten spic en span bij, het roken op zaterdag is naar de ingang verbannen en de saamhorigheid, sfeer en gezelligheid binnen onze club vervult ons met trots. Jeroen kennende, weet ik zeker dat hij heeft willen zeggen dat we dit met z’n allen maar mooi hebben gefikst. Het zou onbegonnen werk zijn geweest als hij het in die 3000 uur helemaal in zijn eentje had moeten doen. Maar feit blijft dat de opsomming van deze punten klopt! Jeroen nogmaals bedankt.

  Natuurlijk hebben Gerard en ik ook gesproken over wat we van Marco mogen verwachten. Volgens Gerard is het vrij simpel. Niet gehinderd door de taal van managementgoeroes vindt hij dat Marco er gewoon voor moet zorgen dat alles op rolletjes loopt binnen de club, dat de sfeer open en goed is en dat iedereen met plezier sport, te beginnen bij de mini’s.

  Kernachtiger kan ik het niet zeggen. Ik voeg er nog een paar punten aan toe.

  Het eerste ontleen ik aan wat een door mij zeer gewaardeerd lid van onze club onlangs tegen me zei.  "Ik voel me thuis bij deze club en ik vind het fijn dat ik ook iets voor de club kan betekenen en dat ik dat samen met anderen kan doen". Gerard en ik hopen dat Marco voldoende mensen kan vinden die er net zo over denken en dat hij ze kan stimuleren om de club een handje te helpen.

  En dan nog een laatste punt. Ik denk dat HDS er alleen maar sterker door wordt als we enerzijds respect hebben voor hoe het vroeger was en we anderzijds open staan voor nieuwe initiatieven en nieuwe wegen durven in te slaan. Gerard aarzelde nog even voordat hij instemmend knikte.

  We lieten het hierbij.  Zonder het uit te spreken dachten we beiden Marco weet in elk geval hoe wij erover denken. Wij wensen hem veel succes als nieuwe voorzitter van onze club!

  Mede namens Gerard Thien,

  Klaas van Eldik